08/2020

Beste sportvrienden

Rur Heimbach – Obermaubach

Op 15 augustus trokken we traditiegetrouw naar Duitsland voor de afvaart van de Rur. Omdat 15 augustus dit jaar in het weekend viel was het flink druk op het water.  Voor KSKCL waren er 20 plaatsen gereserveerd en dus werden er voor dag en dauw bootjes op de aanhangwagen geladen en trokken we met een mooie groep richting Heimbach. Ondanks de wisselvallige voorspellingen bleven we (op enkele druppels na) bespaard van veel neerslag en konden we allemaal genieten van een heerlijke tocht. Op bepaalde stukken rivier hing er zelfs mist boven het water, waardoor de tocht een beetje een mysterieus sfeertje begon te krijgen. Rond half 4 “landden” onze kajaks en kano’s op het stuwmeer in Obermaubach en na een welverdiende frisse pint, of een lekker ijsje keerden we weer huiswaarts. Dit traject nog nooit gevaren? Het is geschikt voor iedereen die een eerste ervaring met kajak heeft. Volgend jaar op 15 augustus gaan we weer, dus zet het alvast in je agenda!

Kajakken op de Rur

Chalaux

Traditiegetrouw wordt er in augustus gevaren op de Chalaux in Frankrijk. Een pittig stukje wildwater voor de meer gevorderde kajakkers. We vertrekken op vrijdagavond 21 augustus om vervolgens zaterdag en zondag te varen. Voel je het last minute nog kriebelen om mee te gaan? Neem dan als de bliksem contact op met Danny Louagie.
 

Familiedag/Opendeurdag

Gezien de huidige Corona-situatie zijn we helaas genoodzaakt om onze familiedag/kajakinitiatie op zaterdag 5 september in afgeslankte vorm te laten doorgaan. Er zal nog steeds gevaren kunnen worden (traject Clublokaal KSKCL Vaart – Molen Rotselaar Dijle). De start zal in kleine groepjes plaatsvinden om zo voldoende afstand te kunnen garanderen. De afvaarten zullen starten vanaf 13u. We verzamelen aan het clublokaal en voorzien een navette-shuttleservice voor de chauffeurs. Aan het eindpunt (molen Rotselaar) is er nog de mogelijkheid om (Corona-proof) een drankje en knabbeltje te genieten. Helaas kunnen we dit jaar geen spaghetti aanbieden. Wil je graag eens samen met vrienden of familie op dit leuke traject varen? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar info@kajakclubleuven.be en laat ons weten met hoeveel personen je die dag komt. Er worden nog helpende handen gezocht om te assisteren bij de in- en uitstapplaats alsook aan de overdraagpunten.(#jeugdinvest)

Start 2 kajak

In September starten we met een nieuwe reeks start 2 kajak. Onder begeleiding van onze ervaren begeleiders zullen we nieuwe mensen de basis van de kajaksport aanleren. Na enkele lessen is er tevens de mogelijkheid om de proeven voor het behalen van het brevet A af te leggen. De lessen gaan dit jaar door op woensdagavond van 2 tot en met 30 september. En op zaterdagvoormiddag van 3 tot en met 17 oktober. In april volgt er opnieuw een reeks. Ken je iemand die graag met kajak wil beginnen? Neem dan zeker tijdig contact op, want onze reeksen zijn druk bevraagd.(#jeugdinvest)

Sportdag miniemen: helpende handen gevraagd!

Op vrijdag 11 september ondersteunen we met de club de sportdag van de miniemenschool. Een leuk event waarbij leerlingen van de miniemenschool kunnen kennismaken met de kajaksport. We zijn hiervoor nog op zoek naar wat helpende handen, voornamelijk voor het uitdelen van het materiaal en helpen in- en uitstappen. Kan je je die dag enkele uurtjes vrijmaken? Laat dan zeker iets weten op info@kajakclubleuven.be  (#jeugdinvest)
 

Opaal kust 12 & 13  en het Jeugdweekend van 26 en 27 september,

Ook hier moeten we de evolutie van de Covid19 toestand en maatregelen afwachten.Zodra de knoop is doorgehakt gaan we hierover communiceren.
 

Nieuwe datum Cure

De wildwater-uitstap naar de Cure (FR) zal dit jaar doorgaan van 2 tot 4 oktober. De Cure is, net als de Chalaux, een mooie wildwater-rivier in de Morvan, met enkele pittige passages. We trekken vrijdagavond die kant op, kamperen ter plaatse en varen zaterdag en zondag. Ga je graag mee, neem dan contact op met Danny Louagie.

 

Sportieve groeten,

Het Bestuur