09/2020

Jeugd weekend Hohenlimburg

Beste jeugdleden

Nu het schooljaar weer gestart is (joepiejeuj!) zijn ook wij weer terug met speciale jeugdactiviteiten. De eerstvolgende is een (lange) daguitstap naar de wildwaterpiste Hohenlimburg (Duitsland) op zaterdag 26 september.
 
Vermits het een heel eind rijden is, wordt er vroeg afgesproken (concrete uur wordt nog meegedeeld) aan het botenlokaal. ’s Avonds gaan we pas laat terug zijn, we laten via sms weten hoe laat exact.
Kostprijs van deze activiteit is €25 (naft + piste), zelf neem je nog je eten en drinken mee voor de hele dag. Best kan je ook nog een zakcentje voorzien. Als het corona-veilig is, proberen we uiteraard ons jaarlijks ijsje op te smikkelen daar!
 
Als je interesse/vragen hebt, laat dit dan aan Tim weten voor 20 september. (tim-louagie@hotmail.com
(#jeugdinvest)
Groetjes,
Tim
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

World Cleanup Day

Hallo iedereen,

 
Komende zondag 20 september is het 'World Cleanup Day' en zal de organisatie River Cleanup met een groep vrijwilligers vanop het land de oevers en de omgeving van de Dijle en de Vaart opruimen. Met de Dijlejutters willen we graag deze actie vanop het water ondersteunen. 
Via facebook doet dit event te lande al even de ronde, maar via deze weg willen we jullie rechtstreeks uitnodigen om met de kajaks en kano's het water op te gaan, gezien jullie aan vorige acties op het water deelnamen of hierin interesse toonden. 
 
Concreet verzamelen we zondag tussen 11u en 11.20u aan de steiger tegenover het clublokaal KSKCL aan de Begaultlaan, zodat we tegen 11.30u op het water zijn. Vandaaruit varen we een stukje noordwaarts en stappen over op de Dijle naar Wijgmaal. Ter hoogte van de Weggevoerdenstraat en Ymeria gaan we een stukje terug te voet naar de Vaart om terug te keren. Na het opbergen van de boten kan wie wil tegen 16u nog mee een drankje nuttigen aan de Open Gym onder het viaduct van de E314, vlakbij de vijvers van Bellefroid. 
 
Voor kajaks, peddels en zwemvesten kan de kajakclub zorgen, indien je hier niet zelf over beschikt. De organisatie River Cleanup zorgt voor deze gelegenheid voor vuilzakken en handschoenen. Handgel wordt ter plaatse voorzien. DIedereen is verzekerd voor deze actie via de sportpromotie van de VKKF.
 
We nodigen jullie ook graag uit voor een grotere actie tussen Heverlee en Rotselaar op zondag 25 oktober. Meer nieuws daarover volgt later. 
 
Graag een seintje als je aan een of beide van de acties wil deelnemen! 
 
Toitoi, en vele groeten, 
 
Namens de Dijlejutters,
 
Daan en Dirk
Vaart Wilsele