Luxemburg 2016

Paasweekend in Luxemburg 26 t/m 28 maart 2016

Als naar gewoonte kampeerden we op camping Fuussekaul.
Het aangekondigde "slecht weer" weekend had er waarschijnlijk voor gezorgd dat er afgehaakt werd en het was een beetje waarheid : op vrijdag gebeurde de installatie van caravan, voortent en tent tussen een afwisseling van regenbuitjes en stevige rukwinden ....
Maar de spreuk : ... de afwezigen hebben ongelijk ... werd waar : het werd een mooi sportief Paasweek-end.

Dag 1

26 maart 2016 : Wilwerwiltz - Goebelsmühle (Clerve-Wiltz-Sûre)

Er lag 's ochtends op de voortent een ijslaagje ...... maar dra kwam er een waterzonnetje te voorschijn en steeg het humeur met forse sprongen ....
Maar ondanks de regen van de vorige dagen bleek het niveau van de Luxemburgse wildbeken laag, alleen de Clerve zat tegen zijn minimumpegel. Dus op weg naar Wilwerwiltz, onderweg een ploegje Ollanders opgemerkt die in de bocht aan het klassieke instapplekje op de Wiltz zich aan het omkleden waren, oeps. Onze ploeg reed daar verder naar de Clerve te Wilwerwiltz.
Het werd prettig peddelen op deze sportieve wildbeek, maar al na enkele km werd het omdragen geblazen in een bocht waar de stroming een hoop wrakhout in de weg had gelegd. Soit, geen probleem maar iederen met modderschoenen terug in de kajak.
En onder een zonnetje werd het een prachtige tocht : beetje technisch op enkele plaatsen (wie maakte daar een pirouette in een versmalde passage ??), door gebroken stuwtjes en natuurlijke watervalletjes en vele versnellingen, kortom : de pret kon niet op.
Er moest nog één stuw gekluund worden, maar dat werd de ideale plek voor een kort picnickje.
Wat verder kwamen we de Wiltz op, de waterloop werd breder en het landschap was mooi.
En in Goebelsmühle vaarden we de Sûre op zodat we het "trio van Luxemburgse wildbeken" op onze palmares mochten schrijven ..... alles gepaddeld in één dag !!

Dag 2

Pasen, 27maart 2016 : Goebelsmühle- Erpeldange (Sûre)

Een woelige nacht viel ons te beurt : door rukwinden gedreven regen trommelde op onze caravans of tent en sleurde aan de voortenten.....
En de Paashaas (of was het een duo ??) ... die hadden hun voorzorg genomen en de paaseitjes in plastiek zakjes aan de deur gedeponeerd ....
's Morgens was onze moed op het niveau van de regennacht en intussen was er één versterking uit Leuven toegekomen.
Waarschijnlijk zat de woelige nacht er voor iets tussen want aan de start waren er een paar spatdecks vergeten, met een beetje vertraging werd dan de tocht op de Sûre aangevangen.
Het weer wisselde : beetje regen, een waterzonnetje, stevige wind op kop. Het werd toch een aangename tocht met af en toe enkele "krokodillen" die aan onze kajakbodems knabbelden met enkele technische passages en een mooi uitzicht, zeker toen we het kasteel van Bourscheid langs alle kanten mochten bewonderen.
Eind goed, al goed dachten we : maar na de uitstap moest er hals over kop geschuild worden voor een fikse regen- en hagelbui ... maar de boterhammen-met-rozijntjes smaakten dubbel lekker bij de terugkeer op het kamp.

Dag 3

Er was nog een bezoek aan Diekirch gepland om te gaan kijken naar de WW-piste maar de weergoden stonden gefixeerd op "regen und storm" en zo werd het een vervroegde terugkeer, met een geploeter om van de kampeerplaatsen weg te geraken.
We onthouden dat het, ondanks regen en wind, een geslaagd Paasweek-end was en dat er 's avonds in het recreatielokaal van de camping flinke "ambiance" was.

 

JaDem