03/2022

Club nieuws 03/2022

 

Hier zijn we weer met nieuws & info.

 

Zwembad

Het zwembadseizoen werd afgerond door de jeugd. Deze maakten er een dagvullend programma van  door eerst naar de schaatsbaan te trekken en nadien de honger te stillen met pannenkoeken. (Nog onze dank aan de bakmoeders en -vaders.) Om dan de dag af te sluiten in het zwembad. Een aantal onder hen moest tot de vaststelling komen dat 9 pannenkoeken eten en dan eskimoteren, toch niet zo evident is. Wat uitpuffen op de kant moest sommige magen tot rust brengen.

 
 

Clinic stromend water

De clinic stromend water is ondertussen ook achter de rug. Sommige deelnemers aan onze wildwaterstage te Sault-Brénaz maakten hiervan gebruik om wat skills op te frissen. 

Enkele sfeerfoto’s van de laatste activiteiten kan u bekijken op onze facebookpagina.

River Cleanup

De eerstvolgende activiteit, ondersteunt door de club, in samenwerking met de “Dijlejutters” en Peddelsport Vlaanderen, is de grote opruimactie van de Dijle op 27 maart.  De tocht in de voormiddag is inmiddels volzet. Een 2de tocht werd voorzien in de namiddag. Inschrijven hiervoor kan via de volgende link https://static.twizzit.com/v2/public/form/376ce851b9ecf7aa7037dadbeb3ac266

 

Wildwaterstage Sault Brenaz

Van 4 tot 9 april trekken we weer naar Sault Brenaz om enkele dagen onze skills te oefenen op de wildwaterpiste. De inschrijvingen zijn ondertussen afgerond. 

 
 

Paasweekend aan de Ourthe

Tijdens het paasweekend zijn we dan te gast op de camping van onze Brusselse kajakvrienden te Lohan. De kampeerders zijn welkom van vrijdagavond. Zowel op zaterdag als zondag wordt er gevaren. Enkel deelnemen aan 1 van de tochten, zonder kamperen, is ook mogelijk. Interesse hiervoor?  Gelieve dit tijdig te melden zodat de nodige afspraken en eventueel botentransport geregeld kunnen worden. De botenkar gaat namelijk niet mee.

 

Start-to-kayak 2022

Na de paasvakantie starten onze cursussen start-to-kayak terug op. De eerste lessenreeks op woensdagavonden is reeds volzet. Bij de lessenreeks op zaterdag voormiddag zijn nog enkele plaatsjes vrij. Vlug zijn is dus de boodschap als je iemand kent die er nog bij wil zijn. Inschrijven kan via onderstaande knop

 

Inschrijven 

 

Onze activiteiten

 • De woensdagavond trainingen op de vaart gaan gewoon door, ook tijdens de paasvakantie
 • Op  27 maart 2022 staat de “Grote Dijle Schoonmaak” gepland. 
 • 4 tot 9 april Wildwater Sault Brenaz (FR)
 • 16 tot 18 april Ourthe weekend BKC
 • 13 mei sportdag 3de jaars Miniemen Leuven (onderdeel kajak), helpers aanmelden bij Danny
 • 13-15 mei jeugdweekend aan zee
 • 21 mei Club BBQ
 • 26 tem 29 mei OHH weekend aan de Oise (FR)
 • 9 tem 23 juli Wildwatervakantie Noguera Pallaresa, Spaanse Pyreneeën (SP)
 • 25 tem 31 juli Wildwaterweek onder begeleiding, Franse Alpen (FR)
 • 15 augustus afvaart Rur (D)
 • 03 sept Familie weekend
 • 16 sept sportdag Miniemen Leuven (onderdeel kajak), helpers aanmelden bij Danny
 

 

 

Andere organisaties vragen hulp

Zondag 15 mei “stille mensenketting” De organisatie “Herent Helpt de slachtoffers van de watersnood” gaat op zondag 15 mei een “stille mensenketting” vormen langs de Vesder. Het doel is om “het water terug te gaan omarmen, we zullen het nooit gaan vergeten maar moeten het terug gaan herwinnen”.

1) Zij zijn nog op zoek naar kajakkers die op 15 mei de te onderbroken stukken waar geen mensen kunnen staan via de Vesder aaneen te gaan schakelen.
2) Als hulpmiddel gaan zij vlaggenlijnen maken die op die manier lang de Vesder kunnen vastgemaakt worden door de leden met kajaks
Het moment van de volledige ketting zal gaan plaatsgrijpen tussen 13:30u- 14:30u.

Voor meer info, via facebook

-----------------------------------------------------------------------------

The BELGIAN DOUBLE TRIATHLON 13-17 juli 2022

Voor het zwemgedeelte zoekt de organisatie enkele kajakkers die geïnteresseerd zijn om toe te zien dat de zwemmers in het voor hen afgelijnde traject in het kanaal blijven en desgevallend (weinig waarschijnlijk) voedsel, drank of assistentie te verlenen.

Meer info via Declerck Guy: guy@izuro.com